امروز برابر است با :16 آبان 1403

پرفورمنس مارکتینگ Performance Marketing

پرفورمنس مارکتینگ، یک روش نتیجه‌ گرایانه از بازاریابی دیجیتال است که در آن، تبلیغ‌ کنندگان فقط زمانی برای تبلیغات خود هزینه پرداخت می‌ کنند که اقدامات یا نتایج خاصی حاصل شود. این اقدامات می‌ توانند شامل کلیک، سرنخ، فروش یا سایر رفتارهای مطلوب مشتری باشند. پرفورمنس مارکتینگ بر پایه کانال‌ های مختلفی مانند بازاریابی همکارانه، تبلیغات هزینه‌ بر مرتبط با کلیک، تبلیغات شبکه‌ های اجتماعی و بازاریابی موتورهای جستجو استوار است. گوگل و متا (که مالک فیس‌بوک و اینستاگرام است)، دو پلتفرم رایج برای اجرای کمپین‌ های پرفورمنس مارکتینگ در ایالات متحده هستند.

پرفورمنس مارکتینگ، یک استراتژی بازاریابی است که کاملاً حول محور جنبه‌ های قابل اندازه‌ گیری یک کمپین توسعه و اجرا می شود. بنابراین، مواردی مانند کلیک‌ ها یا نرخ تبدیل‌، پارامترهای مهم و قابل توجه در پرفورمنس مارکتینگ هستند. پس به طور خلاصه، پرفورمنس مارکتینگ به این معنی است که تبلیغ‌ کنندگان با شرکت‌ های بازاریابی همکاری می کنند تا تبلیغات خود را در کانال‌ های مختلف قرار داده و فقط بر اساس عملکرد حاصل از تبلیغات، قرار است هزینه پرداخت کنند. روش و میزان پرداخت، می‌ تواند بر اساس تعداد کلیک‌ ها، تعداد بازدیدها، تعداد فروش‌ ها یا تعداد سرنخ‌ هایی که تولید می‌ شوند، متفاوت باشد.

کاربردهای پرفورمنس مارکتینگ

پرفورمنس مارکتینگ، یک روش بازاریابی دیجیتال است که برای اهداف مختلفی مانند افزایش ترافیک، ایجاد سرنخ، خرید محصول یا خدمات و افزایش آگاهی از برند می‌ تواند مورد استفاده قرار گیرد. کاربرد پرفورمنس مارکتینگ بستگی به نوع کسب و کار، مخاطب، بودجه و اهداف بازاریابی دارد. برخی از شاخص ترین کاربردهای پرفورمنس مارکتینگ عبارتند از:

  • افزایش فروش آنلاین:

پرفورمنس مارکتینگ می‌ تواند به آنلاین شاپ های ریز و درشت کمک کند تا مشتریان مستقیم و متمایز را جذب کردا و با استفاده از کانال‌ های مختلف مانند گوگل ادز، ویدیو مارکتینگ و اپلیکیشن مارکتینگ و …، فروش خود را به طرز چشمگیری افزایش دهند.

  • افزایش تعامل با برند:

پرفورمنس مارکتینگ سبب می شود تا مخاطبان، تعامل بیشتری با برند شما داشته باشند و بدین ترتیب، قادر خواهید بود ارزش برند خود را افزایش دهید. با استفاده از کانال‌ هایی مانند شبکه‌ های اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، eCRM و Marketing Automation، برندها می‌ توانند محتوایی جذاب و مفید را به مخاطبان خود ارائه داده و بازخورد و وفاداری آنها را جلب کنند.

  • افزایش آگاهی از برند:

پرفورمنس مارکتینگ می‌ تواند به برندها کمک کند تا سطح شناخت و دیده شدن خود را در بازار افزایش داده و مخاطبان جدیدی را به خود جذب کنند. با استفاده از کانال‌ هایی مانند تبلیغات بنری، تبلیغات ویدیویی، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، برندها می‌ توانند پیام و هویت خود را به صورت گسترده و جذاب منتقل کنند.

انواع پرفورمنس مارکتینگ

بازاریابی عملگرا یا همان پرفورمنس مارکتینگ، یک روش بازاریابی دیجیتال است که در آن، تبلیغ‌ کنندگان فقط بر اساس نتایج خاصی که از تبلیغات خود به دست می‌ آورند، حاضرند هزینه پرداخت کنند. این نتایج می‌ تواند شامل کلیک، بازدید، سرنخ، فروش، ثبت‌ نام و غیره باشد. برخی از انواع پرفورمنس مارکتینگ عبارتند از:

  • بازاریابی همکارانه (Affiliate Marketing):

در این روش، تبلیغ‌ کنندگان به افراد یا سایت‌ هایی که به عنوان همکار یا واسطه عمل می‌ کنند، پورسانت می‌ دهند. این پورسانت، معمولا بر اساس تعداد فروش‌ ها یا تبدیل‌ هایی که از طریق لینک‌ های همکارانه ایجاد می‌ شود، محاسبه خواهد شد.

  • تبلیغات هزینه‌-بر-کلیک (Cost-Per-Click Advertising):

در این روش، تبلیغ‌ کنندگان به ازای هر کلیکی که کاربران بر روی تبلیغات آنلاین انجام می‌ دهند، ملزم به پرداخت هزینه می‌ شوند. تبلیغات مذکور می‌توانند در موتورهای جستجو، شبکه‌ های اجتماعی، سایت‌ های مرتبط و … نمایش داده شوند.

  • تبلیغات هزینه‌-بر-بازدید (Cost-Per-Impression Advertising):

در این روش، تبلیغ‌ کنندگان به ازای هر دفعه ای که تبلیغات آنلاین آنها توسط کاربران مشاهده می‌ شود، باید هزینه مشخصی را پرداخت کنند.

  • تبلیغات هزینه‌-بر-عمل (Cost-Per-Action Advertising):

در این روش، تبلیغ‌ کنندگان به ازای هر عملی که کاربران بر اساس تبلیغات آنلاین آنها انجام دهند، باید هزینه ای را به شرکت تبلیغاتی خود پرداخت کنند. این عمل می‌ تواند شامل ثبت‌ نام، دانلود، اشتراک‌ گذاری، پر کردن فرم و سایر اعمال مشابه باشد.

مراحل پرفورمنس مارکتینگ

برای اجرای یک کمپین پرفورمنس مارکتینگ، مراحل زیر را می‌ توان دنبال کرد:

مرحله 1: تعیین اهداف

در این مرحله، باید هدف کلی و خاص کمپین را مشخص کرد. برای مثال، افزایش ترافیک وب‌ سایت، افزایش فروش محصول، افزایش آگاهی از برند و … . همچنین باید معیارهای اندازه‌ گیری عملکرد را نیز به خوبی مشخص کرد. برای مثال، پارامترهایی مانند هزینه بر هر کلیک، هزینه بر هر تبدیل، نرخ کلیک، ارزش عمر مشتری و موارد مشابه، باید به طور دقیق و متناسب با اهداف شرکت و بودجه موجود، تعیین و بررسی شوند.

مرحله 2: انتخاب کانال‌ های دیجیتال

در این مرحله، باید کانال‌ های مناسب برای ارتباط با مخاطبان هدف را انتخاب کرد. این کانال‌ ها می‌ توانند شامل تبلیغات موتورهای جستجو، تبلیغات شبکه‌ های اجتماعی، تبلیغات ویدیویی، تبلیغات بنری، بازاریابی همکارانه، تبلیغات بومی و غیره باشند.

مرحله 3: راه‌ اندازی کمپین

بعد از تعیین شیوه های ارتباط با مخاطبان هدف، باید کمپین را در کانال‌ های انتخاب شده به اجرا درآورد. برای این کار، باید محتوای تبلیغاتی را به شیوه ای جذاب و فریبنده طراحی کرد، مدت زمان کمپین را مشخص نموده و نهایتا مخاطبان هدف را شناسایی و سپس کلمات کلیدی و پیام‌ های تبلیغاتی را انتخاب کرد.

مرحله 4: ارزیابی کمپین

در این مرحله، باید عملکرد کمپین را با استفاده از ابزارهای ردیابی و آنالیز داده‌ ها، اندازه‌ گیری و ارزیابی کرد. سپس نتایج را با اهداف و معیارهای تعیین شده مقایسه کرده و نقاط قوت و ضعف کمپین را شناسایی کنید. در گام بعد، بکار گیری روش‌ های بهبود و بهینه‌ سازی کمپین را مورد توجه قرار دهید و سعی کنید با توجه به این روش ها، اقدامات لازم را برای افزایش بازدهی کمپین انجام دهید و تمام!

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --