امروز برابر است با :29 اردیبهشت 1403

مدل AIDA

مدل AIDA، یک چارچوب بازاریابی کلاسیک است که برای طراحی استراتژی های ارتباطی فروش و بازاریابی استفاده می شود. پیشینه استفاده از مدل AIDA از اواخر قرن نوزدهم باز می گردد. بر اساس این مدل، مشتریان قبل از خرید محصول یا خدمات از چهار مرحله عبور می کنند. این مراحل در نام مدل منعکس شده اند:

توجه، علاقه، تمایل و عمل

مرحله اول: توجه

مرحله اول در بازاریابی یا تبلیغات با مدل AIDA، این است که بررسی کنیم چگونه می توانیم توجه مصرف کنندگان را جلب کنیم. برای این منظور، می توان از روش های مختلفی استفاده کرد، مانند:

  • قرار دادن تبلیغات در موقعیت ها یا مکان های غیرمنتظره. این روش به عنوان بازاریابی چریکی نیز شناخته می شود.
  • ایجاد شوک در تبلیغات از طریق تصاویر تحریک آمیز.
  • ایجاد پیام بسیار هدفمند. این روش به عنوان شخصی سازی پیام نیز شناخته می شود و هدف اصلی این است که مصرف کنندگان آگاه شوند که چنین محصول یا خدماتی وجود دارد.

مرحله دوم: علاقه

ایجاد علاقه، معمولا سخت ترین بخش است. برای مثال، اگر محصول یا خدمات به طور ذاتی جذاب نباشد، این کار بسیار دشوارتر نیز خواهد بود. باید اطمینان حاصل کنیم که اطلاعات تبلیغاتی به صورت خلاصه و قابل خواندن باشند و در کنار آن، زیرعناوین و تصاویر جالب و جلوه های بصری چشم نواز و فریبنده نیز بکار گرفته شده باشند. بنابراین، باید تمرکز خود را بر روی آنچه که برای بازار هدف ما، در ارتباط با یک محصول یا خدمات مهم است، قرار داده و صرفا پیام مهمی که مدنظرمان است را به مصرف کنندگان منتقل کنیم.

مرحله سوم: تمایل

پس از اینکه مصرف کننده به محصول یا خدمات علاقه مند شد، هدف این است که مصرف کننده را وادار کنیم که آن را بخواهد، و روحیه او را از “دوست دارم” به “می خواهم” تغییر دهیم.

مرحله چهارم: عمل

هدف نهایی این است که مصرف کننده را تحت تاثیر قرار دهیم و او را به خرید محصول یا خدمات خود ترغیب کنیم. بنابراین، مدل AIDA می گوید که آگاهی، منجر به علاقه می شود؛ علاقه، سبب ایجاد تمایل شده و اگر این مسیر به درستی هدایت شود، نهایتا عمل دلخواه، تحت تاثیر تمایلِ از پیش ایجاد شده، صورت خواهد گرفت.

مقاله پیشنهادی: فانل فروش

اهمیت بکارگیری مدل AIDA

مدل AIDA به بازاریابان کمک می کند که استراتژی های ارتباطی فروش و بازاریابی خود را بر اساس چهار مرحله از رفتار مصرف کننده طراحی و اجرا کنند. این مدل به بازاریابان این امکان را می دهد که پیام های خود را به گونه ای انتخاب و تنظیم کنند که با نیازها، احساسات و انگیزه های مشتریان، در هر مرحله هماهنگ باشد. بنابراین، مدل AIDA، در افزایش آگاهی، ایجاد علاقه، شکل گیری تمایل و تشویق به انجام یک عمل خاص نقش قابل توجهی دارد.

این مدل همچنین به بازاریابان این امکان را می دهد که اثربخشی تبلیغات خود را اندازه گیری کرده و به طور مداوم بهبود بخشند. برای مثال، می توانند ببینند که کدام رسانه یا کانال، بیشترین توجه را جلب می کند، کدام پیام، بیشترین علاقه را ایجاد می کند، کدام ارزش ویژه، تمایلات مخاطبان را بیشتر بر می انگیزد و کدام کال تو اکشن، بیشترین نرخ تبدیل را موجب می شود. در نتیجه، مدل AIDA به بازاریابان این فرصت را می دهد که با توجه به رفتار مصرف کننده، استراتژی های خود را بهینه سازی کنند و بازدهی بیشتری از سرمایه گذاری خود بگیرند.

نحوه بکارگیری مدل AIDA

همانطور که پیش از این نیز گفته شد، مدل AIDA حول محور چهار شاخص رفتاری در مخاطبان و مشتریان بالقوه پیاده سازی می شود. بنابراین برای بکارگیری مدل AIDA، مهم است که این چهار مرحله را به خوبی درک کرده و سپس استراتژی‌ خود را با مراحل مذکور هماهنگ و هم راستا کنید. برای مثال می توان از مدل AIDA به شکل زیر استفاده کرد:

  • توجه: از یک عنوان جذاب و مرتبط با نیاز مخاطب استفاده کنید. برای مثال، “چگونه می توانید در ۱۰ دقیقه ۱ میلیون تومان درآمد کسب کنید؟” هرچند بسیاری از افراد می دانند که این عنوان، تنها یک عنوان فریبنده برای جلب توجه مخاطبان است؛ اما کمتر کسی توانایی کنترل حس کنجکاوی خود را دارد. بنابراین اکثر افراد به دنبال ادامه مطلب خواهند رفت؛ جایی ک فرصت بیشتری خواهید داشت تا حس علاقه را در آن ها برانگیزید.
  • علاقه: در ابتدای ایمیل، مشکل یا فرصتی را که مخاطب با آن روبرو است، شناسایی کنید و نشان دهید که شما راه حلی برای آن دارید. برای مثال، “آیا دوست دارید بدون نیاز به سرمایه گذاری یا تجربه قبلی، از اینترنت درآمدزایی کنید؟”
  • تمایل: در ادامه ایمیل، مزایای راه حل خود را به صورت ویژگی ها و فواید بیان کنید و مشتری را به خرید محصول یا خدمات خود ترغیب کنید. برای مثال، “با استفاده از روش ساده، شما می توانید با فقط ۱۰ دقیقه کار در روز، یک میلیون یا بیشتر درآمد کسب کنید. شما نیازی به هیچ گونه سرمایه گذاری، تجربه قبلی، دانش فنی یا وب سایت ندارید. فقط کافی است ایمیل خود را وارد کنید و ما به شما نشان می دهیم که چگونه می توانید از این فرصت طلایی استفاده کنید.”
  • عمل: در پایان ایمیل، یک فراخوان به عمل یا کال تو اکشن قوی و واضح قرار دهید و مشتری را به اقدام سریع و فوری تشویق کنید. ایجاد حس فوریت در مخاطب، یک عمل بسیار مهم است که باید بتوانید آن را با مهارت بسیار بالا پیاده سازی کنید. برای مثال، “این فرصت منحصر به فرد فقط برای مدت محدود در دسترس است. پس از دیر شدن، پشیمان خواهید شد. پس همین الان ایمیل خود را وارد کنید و شروع به کسب درآمد کنید. کلیک کنید [اینجا] و به جمع موفق ما بپیوندید.”
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --