امروز برابر است با :12 تیر 1403

نرخ تبدیل چیست؟

نرخ تبدیل در بازاریابی، درصدی است که نشان می دهد چه تعداد از بازدیدکنندگان وب سایت یا پلتفرم بازاریابی شما، عمل مورد نظر شما را انجام می دهند. برای مثال، اگر شما یک فروشگاه آنلاین داشته باشید، نرخ تبدیل شما برابر با تعداد خریدهایی است که بازدیدکنندگان سایت شما انجام می دهند، تقسیم بر تعداد کل بازدیدکنندگان. نرخ تبدیل، یک شاخص عملکرد کلیدی (KPI) برای بازاریابی آنلاین و بهینه سازی موتورهای جستجو است؛ زیرا نشان می دهد که استراتژی های بازاریابی و طراحی وب سایت شما چقدر موثر هستند.

بهینه سازی نرخ تبدیل به چه معناست؟

بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO)، فرآیندی است که با آزمایش نسخه های مختلف از یک صفحه وب یا استفاده از روش های دیگری که تأثیر مثبتی بر روی تبدیل ها دارند، این عدد را بهبود می بخشد.

نرخ تبدیل می تواند برای انواع مختلفی از اهداف تعریف شود. برای مثال، شما می توانید نرخ تبدیل ایمیل های خود را بر اساس تعداد افرادی که ایمیل شما را باز می کنند، نرخ تبدیل فرم های خود را بر اساس تعداد افرادی که فرم را پر میکنند، یا نرخ تبلیغات خود را بر اساس تعداد افرادی که روی تبلیغ شما کلیک می کنند، محاسبه کنید. هر کدام از این نرخ های تبدیل، نشان می دهند که چقدر محتوای شما برای بازدیدکنندگان جذاب و مفید است و تا چه حد می تواند آنها را به مشتریانی وفادار تبدیل کند.

نرخ تبدیل متوسط برای یک وب سایت، به چندین عامل بستگی دارد؛ از جمله صنعت، محصول، هدف، بازار، رقابت، طراحی وب سایت، محتوا، تبلیغات و موارد دیگر. بنابراین، نمی توان یک نرخ تبدیل متوسط برای همه وب سایت ها تعیین کرد؛ زیرا هر وب سایت شرایط خاص خود را دارد. با این حال، برخی از گزارش ها و مطالعات نشان می دهند که نرخ تبدیل متوسط برای وب سایت های بازاریابی در سال 2023، حدود 2.35 درصد بوده است. این عدد، می تواند بر اساس صنعت، منبع ترافیک، نوع محصول و موارد دیگر متفاوت باشد.

برای مثال، نرخ تبدیل متوسط برای وب سایت های سفر و گردشگری 1.45 درصد، برای وب سایت های خدمات مالی 5.01 درصد و برای وب سایت های خیریه، 2.18 درصد بوده است. همچنین، نرخ تبدیل متوسط برای ترافیک از جستجوی ارگانیک 2.13 درصد، برای ترافیک از ایمیل 3.84 درصد و برای ترافیک از شبکه های اجتماعی 0.71 درصد بوده است. این اعداد می توانند به شما نقطه مقایسه ای برای ارزیابی عملکرد وب سایتتان بدهند؛ اما نباید به عنوان هدف نهایی در نظر گرفته شوند. همیشه راه هایی برای بهبود این نرخ وجود دارد و شما باید با توجه به اهداف و مخاطبان خود، استراتژی های مناسب را پیاده سازی کنید.

شیوه های بهبود نرخ تبدیل

نرخ تبدیل را می توان با استفاده از روش های مختلفی بهبود داد. برخی از راه های موثر برای افزایش این معیار عبارتند از:

  • استفاده از پاپ آپ های خروجی:

در زمانی که کاربر قصد ترک سایت را دارد، یک پیشنهاد ویژه یا تخفیف را به او نشان دهید. این روش می تواند باعث شود کاربر، تغییر نظر پیدا کرده و به عمل مورد نظر شما بپردازد. برای مثال، یک وبلاگ نویس با استفاده از این روش، نرخ تبدیل خود را 1300 درصد افزایش داده است.

  • کوتاه کردن فرم هایی که کاربر باید پر کند:

فرم های طولانی می توانند باعث ایجاد مقاومت و تردید در کاربر شوند و آن ها را از تکمیل فرآیند تبدیل بازدارند. با کوتاه کردن فرم ها، اعتماد کاربر را جلب کرده و زمان لازم برای تبدیل را کاهش دهید.

  • بهره گیری از شواهد اجتماعی که نشان می دهند دیگران چه تجربه ای از محصول یا خدمت شما داشته اند:

این روش می تواند باعث افزایش اعتماد و اعتبار شما شود و کاربر را تشویق به تقلید از دیگران کند. برای مثال، شما می توانید نظرات مشتریان، امتیازات، تعداد فروش، تعداد دنبال کنندگان و موارد مشابه را در سایت خود نمایش دهید.

  • شناسایی نقاط تبدیل از رفتار کاربران:

با استفاده از ابزارهای آنالیز و ردیابی، شما می توانید بفهمید که کاربران چگونه با سایت شما تعامل می کنند، کجا کلیک می کنند، چه چیزی را می خوانند و چه زمانی کسب و کار شما را ترک می کنند. این اطلاعات می توانند به شما کمک کنند که نقاط قوت و ضعف سایت خود را شناسایی کرده و بهینه سازی های لازم را انجام دهید.

  • کال تو اکشن مناسب:

در بخش های مناسب از وب سایت خود، کال تو اکشن مناسب و وسوسه انگیز (CTA) اضافه کنید.

  • تست AB:

آزمایش های A/B را بر روی صفحات فرود انجام دهید تا سبک های موثرتر تبلیغ را کشف کنید.

  • بهینه سازی مسیر:

مسیرهای تبدیل را در وب سایت خود بهینه سازی کنید.

در بحث بهبود نرخ تبدیل، نکته مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید، تجربه کاربر (UX) و رابط کاربری (UI) وب سایت شماست. تجربه کاربر (UX)، شامل ادراک و رضایت کلی کاربران از تعامل با وب سایت شما بوده و مواردی همچون ارزش، اعتبار و سهولت استفاده را در بر می گیرد.

از سوی دیگر، رابط کاربری (UI)، به طور خاص با عناصر بصری و تعاملی وب سایت سر و کار دارد، که بر روی طراحی و چیدمانی که امکان مرور و تعامل کاربران با سایت را فراهم می کند، تمرکز دارد. هر دو بخش UX و UI، نقش مهم و تاثیرگذاری بر نرخ تبدیل دارند. روشی که مشتریان با یک کسب و کار تعامل دارند، مستقیما بر نظر آنها در مورد آن کسب و کار تاثیر می گذارد.

نرخ تبدیل چگونه محاسبه می شود؟

نرخ تبدیل در بازاریابی، یکی از معیارهای کلیدی عملکرد است که نشان می دهد چه تعداد از مخاطبان کسب و کارتان، عمل مورد نظر شما را انجام خواهند داد. این عمل می تواند خرید یک محصول، ثبت نام در یک خبرنامه، پر کردن یک فرم یا باز کردن یک ایمیل باشد. این عدد به بازاریابان می گوید که قرار است چقدر از ترافیک خود را به درآمد یا مشتريان بالفعل تبدیل کنند.

نرخ تبدیل با تقسیم تعداد افرادی که عمل مورد نظر را انجام داده اند، بر تعداد کل بازدیدکنندگان کسب و کارتان و ضرب نتیجه در 100 محاسبه می شود.

نرخ تبدیل به عنوان یک شاخص عملکرد کلیدی (KPI) عمل می کند که ارزیابی واضح، دقیق و صحیحی از موفقیت یک کمپین بازاریابی ارائه می دهد. نرخ تبدیل بالا، دلیل بر این است که تبلیغاتتان، مشتریان و مخاطبان مناسب را هدف گرفته و در نتيجه، احتمال اینکه آنها پول خود را برای محصولات و خدمات شما هزینه کنند، افزایش خواهد یافت. این امر، به نوبه خود، به این معنی است که شما بازگشت سرمایه (ROI) بالاتری از کمپین های بازاریابی خود کسب کرده و این اتفاق، همزمان با افزایش سود و تعداد مشتریانتان رخ خواهد داد. برای دریافت مشاوره با محمدرضا شیخ بهائی تماس بگیرید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --