به صورت کلی، هر چیزی را که بتوان در رابطه با فرآیند فروش اندازهگیری و محاسبه کرد، داده فروش به حساب می آید که تحلیل داده های فروش اطلاعات مفیدی در زمینه های مختلفی مانند میزان بازدهی استراتژی های فروش، عملکرد تیم و مواردی از این قبیل فراهم می کند.
دلایل اهمیت تحلیل داده های فروش
تحلیل داده های فروش یکی از اصلی ترین عوامل برای موفقیت در کسب و کار و رسیدن به اهداف فروش مورد نظر است؛ چرا که بدون بررسى داده هاى فروش و تبديل نتايج به دست آمده به اطلاعات كاربردى و مفید، نمی توان استراتژى های مناسب برای بازاريابى و فروش انتخاب کرد.
انجام تحلیل داده های فروش به طور منظم، درک کاملی از نحوه عملکرد تیم فروش و نقاط ضعف و قوت محصولات و خدمات شما فراهم میکند که این امر به شما کمک خواهد کرد تا رفتار مشتریان را بهتر پیش بینی کنید. علاوه بر این، به کمک این تحلیل ها می توانید الگوهای تکرار شونده ای را در روند فروش خود پیدا کنید که باعث بهبود عملکرد شما خواهد شد. تمامی این موارد، شما را قادر میسازد روند فروش خود را بهینه کنید و به رشد پایدار کسبوکار خود ادامه دهید.
مزایای تحلیل داده های فروش
آیا اطلاع دارید که کدام یک از محصولات و خدمات برند شما بهترین و بدترین بازخورد را دارند؟ تحلیل داده های فروش با بررسی گزارشات فروش در دوره های زمانی مشخص، عملکرد کسب و کار شما را نسبت به اهداف مشخص شده ارزیابی می کند. در ادامه، به طور کامل دلایل اهمیت این تجزیه و تحلیل آورده شده است:
1.تصمیمات منطقی و اصولی می گیرید
تجزیه و تحلیل مفید و منظم فروش، مشخص می کند که چگونه می توان برنامه ها و استراتژی های فروش خود را ارتقا بخشید و عملکرد هر نماینده فروش در تیم شما را در هر زمان، می سنجد.
2. مشتریان سودآور را می یابید
شناخت ویژگی های مشتریانی که بیش ترین خرید را از محصولات و خدمات شما انجام می دهند و به برند شما وفادار هستند، بسیار ارزشمند است؛ زیرا فروشندگان باید بیش ترین زمان و انرژی خود را صرف مشتریان سودآور با میزان خرید بالا کنند تا به افزایش درآمد شرکت کمک شود.
3.با روند بازار آشنا می شوید
تحلیل داده های فروش به شما کمک می کند تا از روند بازار آگاهی یابید و برای اقدامات آینده خود برنامه ریزی کنید؛ گزارش این تجزیه و تحلیل ها، فرصتها و روندهای بازار را برای کمک به فعالیت هایی مانند اصلاح روند تولید و خدمات را مشخص میکند.
4.خدمات بهتری به مشتریان ارائه میدهید
در صورتی که قادر باشید علت انجام شدن (یا حتی نشدن) معاملات خود با مشتریان را شناسایی کنید، می توانید عملکرد خود را بهبود بخشید، مخاطبان را راضی نگه دارید و روابط عمیقتری با آن ها ایجاد کنید. زمانی که نیازها و خواسته های آن ها را بهتر درک کنید، می توانید با پاسخ صحیح به آن ها، حسن نیت خود را به مشتریان نشان دهید و فروش بالایی نیز داشته باشید.
5.مشتریان خود را افزایش می دهید
تحلیل داده های فروش همچنین باعث کسب اطلاعات مفید در مورد افرادی که مشتری شما نیستد نیز می شود که این داده ها، برای شخصیسازی و ارتقای برنامه های فروش و بازاریابی آینده شما برای یافتن مشتریان جدید، بسیار ارزشمند خواهد بود.
انواع داده های فروش
اصولا اطلاعات فروش را طبق معیارهای خاصی دسته بندی میکنیم که در ادامه 5 مورد از این معیارها آورده شده است:
1. داده های دموگرافیک
داده های دموگرافیک، ابتدایی ترین نوع اطلاعات فروش به حساب می آیند که در ارتباط با ویژگی های شخصی و جغرافیایی افراد است و شامل مواردی مانند نام، آدرس ایمیل، شماره تلفن، مکان، سوابق شغلی و مهارت میشود. این نوع اطلاعات، مبنای جستجو در معاملات تجاری B2B است و می توان از آن برای ارائه پیشنهادات ویژه، متناسب با مشتریان هدف استفاده کرد.
2. داده های فرموگرافی
این داده ها «دموگرافیک سازمانها» است و شامل نام شرکت، مکان، زمینه ای که این شرکت در آن فعالیت می کند، تعداد کارکنان و اطلاعات درآمدی آن ها می شود؛ همچنین در معاملات B2B تحلیل داده های فروش، به سازمان ها این امکان را می دهد تا مشتریان خود را در جهت اهداف توسعه فروش، تقسیم بندی کنند.
3. داده های فنی
این اطلاعات به فناوری ها و نرم افزارهایی اشاره دارد که مشتریان شما، به عنوان فرد یا شرکت، به صورت روزانه استفاده می کنند که تحلیل داده های فروش در این زمینه، می تواند برای تیم های توسعه کسب و کار بسیار کارآمد باشد. در حقیقت، به کسب و کارها این امکان را می دهد تا نیازهای مشتریان احتمالی خود را شناسایی کنند و محصولات و خدمات خود را به عنوان یک راه حل مناسب، در اختیار مشتریان قرار دهند.
4. داده های زمانی
این اطلاعات که به عنوان محرک های فروش شناخته میشوند، به اتفاقات و تغییراتی اشاره دارد که با گذشت زمان رخ میدهند و می توانند باعث ایجاد یک فرصت برای تعامل با مشتریان جدید یا ارتباط مجدد با مشتریان بالقوه شوند. برخی از داده های زمانی شامل مواردی همچون جابهجایی مشتری به مکانی جدید، خریدهای مشتری، سرمایهگذاری های مشتری و مواردی از این قبیل می شود.
5. داده های تصمیمگیری
داده های تصمیم گیری، به اطلاعات رفتاری در سطح شرکت اشاره دارد که این داده ها بر اساس رفتار آنلاین کاربران وب، پیگیری محتوایی که بیش تر مورد پسند کاربران بوده و محصولات و خدمات مورد علاقه آن ها است و تحلیل داده های فروش در این زمینه، موجب می شود تصمیم ها و استراتژی های فروش بهتر و آگاهانه تری بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید